Italienska aktiviteter

Campione – en kockkamp med italiensk inramning

Gillar du TV-programmet Kockarnas Kamp? Programmet där kända kockar utmanas i kategorier såsom precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet. Då kommer du även gilla Villa Askes nya aktivitet CAMPIONE där deltagarna ställs inför liknade utmaningar med en italiensk inramning. En rolig och matnyttig aktivitet som passar för alla.

Pris: 595 kr/person
Antal deltagare: upp till 16 personer
Tidsåtgång: 1 ½ – 2 timmar

 

d’Italia – en kulinarisk resa genom Italien

Följ med oss på en kulinarisk resa genom Italien. Vi provar vin från fyra olika regioner i Italien i kombination med tillbehör som är klassiska för respektive region. Kan t.ex. vara en mustig Amarone tillsammans med smakrik Risotto från regionen Veneto eller en rubinröd Chianti Classico tillsammans med en tunnskuren prosciutto från Toscana.

Pris: 395 kr/person exkl. dryck
Antal deltagare: upp till 40 personer
Tidsåtgång: 1- 1 ,5 timme

 

Gudfadern

En rolig teamaktivitet som förflyttar er till en miljö inspirerad av den klassiska filmen. Det har blivit dags för gudfadern Don Leonardo att lämna över till nästa generation. För att få reda på vilken familj som är bäst lämpad att ta över har han arrangerat en tävling med massor av utmaningar. Lagen, som representerar var sin familj, kommer att prövas i t.ex. skytte med lupara (hagelgevär), ta sig förbi larmsystem, fotboll, sophantering, biljakt och cigarettsmuggling. För att vinna måste lagen våga satsa stort, hålla koll på sina motståndare, men framför allt, akta sig för hästhuvudet. Den familj som bäst lyckats använda sina talanger och haft en vinnande taktik kommer att ha mest guldtackor i sin attachéväska när tävlingen är slut.

Pris: 495 kr/person, minimipris: 12 000 kr
Antal deltagare: från 15 personer och uppåt.
Tidsåtgång: 1,5 timmar

 

Gör er egen Salsiccia

Salsiccia är en korvsort med ursprung från Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn, men det finns många varianter. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna, ugn eller grillning. Under denna aktivitet tillverkar vi tre olika sorters korvar, allt enligt konstens alla regler med färska örter och ekologiskt kött. Under handledning av Villa Askes kockar smaksätter ni och stoppar era korvar vilka ni får ta med er hem tillsammans med recepten. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 495 kr/person
Antal: upp till 16 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

 

Baka er egen pasta

Att göra sin egen pasta är inte bara roligt. Det blir supergott och det är inte så svårt som man kan tro! Under denna aktivitet gör ni er egen pastadeg från grunden. Och precis som i Italien knådar ni och kalvar ni allt för hand. Av degen lär ni er att göra olika typer av pasta såsom tortellini, papardelle och liguini. Resultatet dvs. pastan kommer sedan att serveras som ingrediens i en av rätterna under er middag. Aktiviteten hålls mellan 16:00 – 17:30.

Pris: 395 kr/person
Antal: upp till 16 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

 

Italia – en frågetävling

Vad kan ni om Italien? Detta är en frågesport där vi blandar kunskap med praktiska moment och lite galna upptåg. Mat, vin, konst, fotboll, musik, bilar mm. Vet ni något om detta? , är lukt och doftsinnet vässat? då är ni säkert med i matchen. Frågesporten genomför inomhus. Lämplig för alla, perfekt före middagen.

Pris: 250 kr/person
Minimipris: 7 500 kr
Tidsåtgång ca 1 timme

 

Cioccolatto di Italia – chokladprovning på italienskt tema

Den fina chokladen erövrar nu värden, men vad vet ni om choklad egentligen? Vilka sorter finns det, hur blir de så olika, vad skiljer en dyr och billig choklad och vad dricker och äter man till. Detta är några av de frågor vi reder ut under vår provning. Vi baserar vår provning på choklad från Amedei i Toscana- världen bästa chokladtillverkare, men även andra sorter och märken dyker upp.

Pris: 5 000 kr. Choklad för 10 personer ingår där utöver 150 kr/person
Tidsåtgång: 1,5 timme