Charkuterian

Med inspiration från en passionerad slaktare!

För några år sedan åkte vi på Villa Aske på en resa till vackra Toscana. Tanken var bl.a. att inspireras och hämta hem idéer till arbetet på Villa Aske. En upplevelse som gjorde extra stort intryck var mötet med ”Slaktaren från Panzano”. Han heter Dario Cecchini och är den åttonde generationen som driver det världskända slakteriet i den lilla byn Panzano mitt i Chiantis böljande landskap. Detta inspirerande möte blev startskottet för Charkuterian på Villa Aske. Läs mer om Dario Cecchini och hans slakteri »

Avslappat umgänge med något gott i handen!

Till en början var Charkuterian på Villa Aske ett ”hål i väggen” eller rättare sagt ett förrum till vår vinkällare. Här träffades våra gäster för ett avslappnat umgänge med lite gott vin och en bit chark i handen. Men efterhand blev besökarna fler och fler och Charkuterian växte ur sin kostym…

 

Idag har vi istället döpt om en av våra matsalar till Charkuterian. Här dukar vi varje morgon upp vår frukostbuffé och på kvällstid är denna matsal en stämningsfull restaurangdel. Och om man återigen vill träffas under mer avslappnade former med lite gott vin och en bit chark i handen, finns det numera gott om plats.