Saltimbocca

Saltimbocca betyder ”hoppa in i munnen”. Det är en enkel och grymt god italiensk klassiker!

 

Du behöver
(4 portioner)
4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera
4 msk olivolja extra vergine
1 st silverlök
1 st vitlöksklyfta
4 skivor parmaskinka
8 blad färsk salvia
1 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar

 

Gör så här:
Lägg ut köttskivorna på bänken placera parmaskinkan och salvian på kalven, vik ihop och fäst en tandpetare i nedre kanten. Häll oljan i en stor stekpanna.  Stek dem cirka 2 minuter på varje sida på medelhög värme. Lyft ut kalven och svetta den finhackade löken och vitlöken i pannan, lägg tillbaka kalven salta och peppra. Var försiktig med saltet eftersom skinkan också är salt.

Häll över det vita vinet och låt det koka in, lägg på lock under cirka 2 minuter. Lyft ur kalven och lägg den på ett fat, ta bort tandpetaren. Koka ihop såsen. Smaka av, sila och häll såsen över kalven.

Serveras med gnocci och en god sallad efter tycke och smak.

 

BOUN APPETITO!