Tagliatelle med salsiccia, tomat & tryffel

Du behöver
(4 personer)

400 gr tagliatelle

1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
400 gr rå salsiccia
1 ask cocktailtomater
2 dl vitt vin
Pepperonchini eller chiliflakes

2 dl mascarpone
1 dl riven parmigiano
Vit tryffelolja
Salt & peppar
Tryffel om så önskas

Olivolja till stekning

 

Gör så här:
Dra skinnet av salsiccian och smula ner den i en bunke. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja, tillsätt den smulade salsiccian och fräs vidare. Tillsätt delade cocktailtomater och vitt vin. Låt det småkoka under lock i några minuter.

Vispa mascarpone pösigt, tillsätt den rivna parmesanosten och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

Koka pastan enligt anvisning i saltat vatten. Häll av och vänd ihop pastan med salsicciasåsen.

Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med mascarponecremen och riven tryffel. Servera genast.

 

GRANDE BUONA FORTUNA!

 

//Köket på Villa Aske